۱۰ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۲۰

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خبر داد؛

غربالگری کم کاری تیروئید بیش از ۴۸۱ هزار نوزاد در کردستان

غربالگری کم کاری تیروئید بیش از ۴۸۱ هزار نوزاد در کردستان

سنندج_معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: همزمان با آغاز اجرای برنامه غربالگری کم کاری تیروئیدنوزادان ازسال ۱۳۸۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۴۸۱ هزار و ۱۲۶ نوزاد در سطح کردستان غربالگری شد.

فرزام بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت فرارسیدن هفته تیروئید، اظهار کرد: پنجم خرداد مصادف با روز جهانی تیروئید ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مه ۲۰۲۴ میلادی است که یکی از روزهای مهم در تقویم سلامت جهانی بوده و هدف آن افزایش آگاهی عمومی درباره مشکلات و بیماری‌های تیروئید است.

وی با بیان اینکه، تیروئید غده‌ای به شکل پروانه در جلوی گردن، پایین حنجره و بالای استخوان ترقوه است، ادامه داد: این غده دو هورمون به نام‌های T3 و T4 را ترشح می‌کند که کار این هورمون‌ها تنظیم چگونگی مصرف و ذخیره انرژی در بدن است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه، در واقع تیروئید مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن است، ابراز داشت: عملکرد تیروئید توسط غده هیپوفیز در مغز تنظیم می‌گردد که با ترشح هورمون محرک تیروئید، باعث افزایش ترشح هورمون‌های تیروئید می‌گردد.

بیدارپور ابراز کرد: فقط با غربالگری، می‌توان در زمان مناسب بیماری کم کاری تیروئید نوزادان را تشخیص داده و با درمان به هنگام از بروز عوارض آن پیشگیری کرد و انجام این کار در سنین ۳ تا ۵ روز بعد از تولد اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی به اجرای برنامه غربالگری تیروئید در نوزادان از سال ۱۳۸۵ تاکنون در استان خبر داد و تصریح نمود: از ابتدای شروع اجرای برنامه تا پایان سال گذشته مجموعاً ۴۸۱ هزار و ۱۲۶ نوزاد در سطح استان کردستان غربالگری شده‌اند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در این مدت نزدیک به دو دهه از شروع اجرای برنامه، ۲ هزار و ۵۷۶ نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئیدی در استان شناسایی و وارد فاز پیگیری و درمان شده‌اند.

بیدارپور به شناسایی ۱۷۵ نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید در سال ۱۴۰۱ در استان کردستان اشاره کرد و گفت: این آمار از غربالگری تعداد ۲۱ هزار و ۱۲۲ نوزاد در استان شناسایی و ثبت شده است.

وی ادامه داد: کم کاری تیروئید در نوزادان شایع‌ترین علت قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی است که در هنگام تولد بدون علامت بالینی است و تأخیر در تشخیص موجب کاهش ضریب هوشی می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان داشت: اگر کم کاری تیروئید در هنگام تولد تشخیص داده شود، عوارض آن قابل پیشگیری بوده و درمان آن، سریع و کارآمد است.

بیدارپور گفت: با تمهیدات اندیشیده شده در تمامی شهرستان‌های استان کردستان، مرکز غربالگری کم کاری تیروئید در نوزادان فعال بوده و الحمدلله شاخص غربالگری در این برنامه ۱۰۰ درصدی است.

کد خبر 6122798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha